/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

45-годишна жена от Шумен е била пребита до смърт от мъжа, с когото живеела на семейни начала, съобщават от полицията.

На 25 юли около 12:30 часа в дежурната част на ОДМВР- Шумен е получен сигнал от МБАЛ за осъществено посещение в кв. Дивдядово по съобщение за жена с алкохолно натравяне и трудно дишане.

При пристигането си медицинският екип установява смъртта на жената, а при извършения оглед от оперативно- следствената група, съдебният лекар констатира множество травми, счупени ребра, натъртвания и охлузвания по главата и крайниците на 45-годишната жена.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство, ръководено от Окръжна прокуратура-Шумен, криминалисти на ОДМВР-Шумен изясняват, че тя и 31-годишен мъж живеели на семейни начала.

Пред служителите той дал следното обяснение – в петък вечерта двамата се разхождали в гориста местност край квартала, изпили голямо количество алкохол, приятелката му многократно падала и се е удряла. Късно вечерта двамата се прибрали в жилището, а сутринта, след като не успял да я събуди, подал сигнал в спешна помощ.

Предприетите множество оперативни действия дали резултат и мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. При извършени два огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, разпитани са и свидетели.

31-годишният мъж е привлечен ката обвиняем за извършено престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6, предложение второ и трето и т. 6 а от НК във вр. с чл. 115 от НК. Той е задържан за срок до 72 часа. Уважено е искането на ОП- Шумен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследващите продължават работа по случая под ръководството на прокуратурата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук