/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Съществува вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София. Това заяви на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджийски.

„Полагаме огромни усилия да избегнем такъв критичен момент. Надявам се на здравия разум на протестиращите и на останалите граждани”, допълни той. 

Хаджийски уточни още, че протестиращите в столицата са разположили около 10 палатки. Допълни, че воденето на разговори с тях се е оказало изключително непродуктивно.
Затруднение при предвижването ще има и по бул. „Цар Освободител”, тъй като от пл. „Независимост” до Президентството има разположени палатки. „Цяла нощ сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата бяха блокирани. В малките часове постигнахме резултати и 4-5 възлови кръстовища в центъра на София бяха освободени от протестиращи”, заяви още директорът на СДВР. 

Той призова гражданите да бъдат толерантни. Разясни, че е създадена организация столичани да достигнат до работните си места, въпреки блокадата на Орлов мост. „Опитваме се да спазваме правата и на протестиращите и на останалите граждани”, заключи Хаджийски. 
Задържани на протеста снощи в София няма. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук