Възникна напрежение между протестиращ и възрастна жена

Напрежение между един от протестиращите на „Орлов мост” и жена, която заяви, че идва от провинцията, за да се опълчи на блокадата. Близкият до бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, нападна жената, докато тя даваше интервю за NOVA. Той я заля с кафе, а тя от своя страна го удари с бастуна си. 

След инцидента жената посочи, че това са лицата на протеста. Протестиращ пък беше категоричен, че случилото се е провокация. 

Протестиращите заявиха, че възрастната жена от един час обикаля „Орлов мост“ и псува недоволстващите, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза той преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда. 

По-късно от СДВР излязоха с информация по случая. „Жената е била там, за да изрази своето мнение. Не толерираме нито едната, нито другата страна. И двамата участници са в Първо районно и ситуацията се изяснява. Имам информация от хората на Орлов мост, че това е провокация. Все още обаче не сме разбрали кой се визира в случая. Това, което става е недопустимо”, уточни комисар Тони Тодоров от СДВР.

Той призова ако някой от присъстващите на „Орлов мост“ иска да даде показания, да го направи в Първо РУ.

Дали е имало по-груби действия от страна на полицията при задържането на Кърджилов, комисарят уточни,че то се е извършило „абсолютно професионално”. За физическо насилие изобщо не можело да се говори.

„Това е начинът, по който едно лице се задържа. Мъжът беше качен в буса и това, че викаше и крещеше за помощ беше отразено от медиите и не можем да говорим за никакво странично поведение от нормалното и от правомощията, които са дадени на полицейските служители”, каза още комисар Тодоров.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук