Изживяваме исторически дни, заяви президентът

„Готов съм със служебен Кабинет. Моята професия ме е научила да съм готов. Уважавам всички други професии, включително и на българските пожарникари”. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Всеки, който използва институциите, ще си носи последиците”, заяви още Радев.

„Винаги съм призовавал за спазване на законите. Когато министър-председателят системно гази законите, как очаквате от гражданите, които искат да си върнат държавата. Преживяваме исторически дни, хората са по площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която може да се противостои и затова този процес е необратим. Отдавна призовах и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход”, заяви Румен Радев.

Радев коментира и изтеклия вчера запис, на който се чува глас като този на премиера.  

„Този разговор ясно показа кой е поръчителят на цялата очерняща кампания. Жалкото е, че в паническите опити да бъде спасен Борисов завлича цялата партия и съпартийци на дъното. Там има почтени хора и те трябва да носят чуждия позор”, каза Радев.

Румен Радев обяви, че е готов да състави служебен кабинет. И заяви по повод днешното решение на Конституционния съд, че то не трябва да се коментира, когато е еднозначно. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук