Протоколи от последните местни избори ще пламнат днес в 11.00 ч. пред сградата на ЦИК. Заради саботирането на машинното гласуване от Централната избирателна комисия и правителството лидерът на Гражданско сдружение „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви акция, при която протоколите ще бъдат запалени. 

Акцията е във връзка с отказа на ЦИК, премиера Борисов и правителството му да обявят обществената поръчка за осигуряване на машините за гласуване, които до пет месеца трябва да са въведени във всички изборни секции с над 300 гласоподаватели.

„Машинното гласуване е решено през август миналата година и оттогава има съзнателно бездействие от ЦИК, правителството, Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев“, коментира Манолова.

След местните избори тя заведе дело за касиране на вота заради фалшификации и приложи 14 тома с доказателства, между които бюлетини, протоколи и други изборни документи.

„Всички фалшификации, които се извършиха в София на местните избори миналата година, сега ще се повторят в цялата страна на следващите парламентарни избори“, категорична е Манолова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук