Коментар на главния държавен здравен инспектор

Имаме повече починали, защото имаме повече болни, а те са резултат от повечето положителни. Така обобщи ситуацията с COVID-19 доц. д-р Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

„Ако активните случаи на коронавирус бъдат разпръснати, а не са на едно и също място ще успеем да овладеем. Таван няма и 1000 да станат активните случаи ние ще имаме готовност да ги приемем, просто. Имаше страх и при колегите какво точно да правим ако дойде болен с COVID-19, с вирусни пневмонии ние се срещаме ежедневно в есенно-зимния сезон“, каза още той.

„Леглата ни в цялата страна не са само за COVID-19, ние имаме и други спешни случаи, които трябва да бъдат лекувани. Заложено ни е да отворим нови отделения, във Варна удвоихме броят на леглата, които могат да работят. В някои болници има наближаване на запълване на капацитета“, коментира доц. Кунчев.

По думите му епидемията се развива според правилата на една епидемия. „Вече трета седмица сме на около 1500 души, а сега смятам, че ще има лек спад“, допълни главният здравен инспектор.

„Не се сблъсквам често с вербалните атаки. Както при антиваксиналните движения, не че хората са толкова много, а просто са много шумни“, допълни той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук