Китайците обяснили на полицията, че имат вече две дъщери, трета щяла да им дойде „в повече“

Новородено момиченце бе изоставено до контейнерите за боклук в южнокитайски град от родителите си, които очаквали да бъде момче, съобщи в. „Дейли мейл“. Бебенцето било оставено на мястото часове след раждането си oт семейството, което вече имало две дъщери и не искало трето. Мияч на улиците го открил до кофите и сигнализирал в полицията и така новороденто било предадено в спешен център за детски грижи.

Родителите са задържани по подозрение за изоставяне скоро след инцидента в град Донгуан в провинция Гуандун, се казва в официално изявление.

21-годишната майка, г-жа Ли, родила бебето в дните около 29 юли в апартамент под наем. Твърди се, че тя и мъжът ѝ се разочаровали от откритието, че новороденото е момиче. 24-годишният баща с фамилията Джан, признал в полицията, че „мечтата му да има син се оказала разбита“, когато се родила третата дъщеря на двойката.

Таткото пренася малкото момиченце до контейнера за смет, за да го изхвърли като ненужен боклук

По традиция в Китай са предпочитани мъжките рожби, тъй като те са преносители на фамилното име. В този случай родителите стигнали до решението да изхвърлят бебето, защото се страхували, че няма да се справят с отглеждането на три деца едновременно. На детето дори не било избрано име

Според данни от статистиката, около 100 000 бебета биват изоставяни всяка година в Китай, което прави повече от 270 дневно. Законите повеляват, че родители, които са признати от съда за изоставянето на бебето си, могат да получат до пет години затвор. Това обаче се случва рядко поради тромавост на системата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук