/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Откриха записки на лекар, лекувал миньори със симптоми на COVID-19 още през 2012 г.

Новият коронавирус може да се е адаптирал към човешкия организъм още през 2012 година. Това пише таблоидът „Сън”, позовавайки се на информация от специалисти, предава БГНЕС.

Вирусологът Джонатан Латема и биологът Елисън Уилсън са открили записки на лекар, който е лекувал миньори от китайската провинция Юннан, които в продължение на две седмици за почиствали шахтата от фекалиите на прилепите.

Болните са проявили симптоми, характерни за COVID-19: пневмония, суха кашлица, болки в крайниците и висока температура. Наложило се пациентите да бъдат поставени на апарат за вентилация на белите дробове, а трима от шестимата работници починали.

Образци от пробите на миньорите били изпратени в лаборатория в Ухан, където е установено, че те са се заразили с коронавирус, подобен на атипична пневмония. Това дава основание да се смята, че COVID-19 вече се е адаптирал към човешкия организъм.

През последните месеци се появиха различни версии за появата на коронавируса, а Световната здравна организация отбеляза, че инфекцията не е изследвана достатъчно, за да може да се направят категорични изводи.

Припомняме, че през май специалните служби на САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия обвиниха Китай, че умишлено е скрил и унищожил доказателства за избухването на епидемията от коронавирус в Ухан.

В изготвен от разузнавателния алианс „Пет очи” (Five Eyes), в който влизат разузнавателните служби на изброените държави, се посочва, че правителството на Китай, „създавайки заплаха за други държави”, е укрило всички новини за проявата на коронавируса, като е принуждавало лекарите да мълчат, или е унищожавало данните за вируса в лабораториите и е отказало да предостави биологични материали на чуждестранни учени, работещи върху създаването на ваксина.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук