Aгресия в градския транспорт. Шофьор на тролей обижда и напада пътници. За това сигнализира един от потърпевшите пред NOVA.

Случката се разиграла на 14 август на спирката на тролея на площад „Сточна гара”. Автор на клипа е Антон Горинов. Той се прибирал към вкъщи с тролей номер 9 към 22:30 ч.

Шофьорът подмина спирката на ул. „Поп Богомил”, където е кръстовището с „Г. С. Раковски” и бул. „Сливница”, на която чакаше пътник. На светофара превозното средство спря и той почука на стъклото. Пътникът се качи, а шофьора излезе от кабинката и агресивно започна да го бута, рита и обижда. При което аз се намесих и го попитах какво му е направил човека. Водачът се прибра в кабинката, а от там се чуваха руганти и псувни. Аз започнах да снимам. След това тролейбусът отново се върна на „Сточна гара”. Аз се подготвих да слизам, но вратите не се отвориха. Шофьорът излезе от кабинката, налетя ми, наричайки ме „мухльо” и ме заплаши със саморазправа”, обясни Горинов.

Нападнатият мъж е подал жалба в ЦГМ. Началникът на тролейбусното депо „Надежда” Цветан Горанов разбрал за инцидента в късния следобед в петък. Шофьорът, срещу когото е сигнала, обаче е в отпуск.

„Прегледах му досието, прегледах и клипчето. След като се върне от отпуск, ще му вземем обяснение и ще предприемем мерки. Тези действия рязко контрастират с това, което искаме да са нашите водачи”, коментира той.

По думите му, водачът има и други нарушения – пътни произшествия и нередовни курсове. Той има и предупреждение за уволнение. Работил е в ЦГМ от 6 години.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук