Цената за работата са атаки, обиди и какво ли още не

Цената за работата на държавното обвинение са атаки, обиди и какво ли още не. С тези думи започна речта на главния прокурор Иван Гешев по време на Националното съвещание на Прокуратурата на Република България.

Сега ще ви кажа защо сме мафия. Внесохме в светлината тъмнина с дела, а не с думи, както е заветът на апостола на свободата Васил Левски. Няма да допуснем двойни стандарти, както беше десетилетия наред, категоричен е държавен обвинител номер 1. 

По думите му причината за нападките срещу прокуратурата са редица разрешени проблеми в страната като телефонните измами например.

„Защото по уведомление на прокуратурата са замразени над 3 млрд. лева. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, да се горят опасни отпадъци. Защото арестувахме наркопласьори, които тровеха децата ни, както и закрилящите ги служители на най-високо ниво. Арестувахме действащ министър.“

„Това е причината ние да сме лоши за лошите. Това означава, че сме добри за българското общество. Уплашихме тези, които не искат законът да се прилага за всички. Нормални са политическите атаки. Пътят към ада е постлан винаги с добри намерения. Достигната е червената линия.“

Тук сме да кажем, че ние прокурорите, следователите и съдебните служители можем да вървим бавно, но никога назад. За мен е чест да съм ваш главен прокурор и главен прокурор на Република България, заключи главният прокурор.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук