Според столичния кмет протестите срещу третия лъч на подземната железница са политически

“Не се страхувам от служебен кабинет на Румен Радев, работила съм при всякакви правителства, но той може само да спре строежа на метрото, както днес има протест срещу третия лъч”, заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Фандъкова обясни, че тези протести срещу строежа на новата линия на подземната железница са политически. Тя проова за разбиране към хората, които четири години са стояли под земята, за да изградят трасето за метрото.

Градоначалникът на София взе отношение и по въпроса за протестите, блокирали ключови кръстовища в столицата, с  искане за оставка на правителството. По думите й, блокадите са незаконни и те пречат на останалите хора да стигат до работните си места. Тя беше категорична, че недоволните следва да спазват закона и да обявяват предварително в общината кои са местата, на които ще изразяват недоволството си.

“Голям е рискът да се намеси МВР и да се създаде напрежение. Организаторите търсят насилие. Мои представители постоянно са в диалог с протестиращи, за да пуснат поне градския транспорт”, допълни още Фандъкова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук