Вицепремиерът Екатерина Захариева ще бъде изслушана

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права  към Европейския парламент ще обсъди днес на закрито заседание обстановката в България.

Ще бъдат изслушани заместник-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът  Екатерина Захариева и заместник-министърът на правосъдието Десислава  Ахладова.

По информация на EURACTIV са били поканени премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, но те са решили да бъдат представени от заместниците си.

Според медията на въпрос към председателя на комисията Софи инт’ Велд защо премиерът няма да присъства, тя отвръща с: „Доколкото знам, Борисов е подал оставка“. След като било уточнено, че това не е вярно тя обяснила, че така или иначе, правосъдният министър е подал оставка, и „не е ясно с кого в България може да се разговаря“.

В дистанционното заседание ще участват още представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции. По информация на EurAktiv в разговорите ще се включат още Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита срещу дискриминацията, Марин Лесенски от институт „Отворено общество“ в София и журналистът Димитър Стоянов от сайта „Биволъ“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук