Гешев е категоричен, че няма да допусне да се върнат мутренските времена

Четирима са задържани при няколко спецоперации на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. На място пристигна главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди, че едната операция е свързана с изчезването на Янек Миланов.

Съсредоточени са униформени и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници. Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница.

 Проверява се и квартал „Бистрица“, където живеят изчезналият мъж и Васил Капланов.

 „Претърсват се 120 кв./км. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ”, заяви  Иван Гешев. Претърсват се и помещения, и обекти.

Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 август, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Гешев обясни, че Васил Капланов е задържан по друго досъдебно производство.

„Ангажирани са множество държавни институции, предстои доста сериозна работа за ситуацията в Дупница. Това не е краят, а само началото”, каза Гешев.

Другата операция, която върви към момента, е по-мащабна и тя е на територията на Дупница. В нея участват проверяващи от всички държавни органи. Включено е и противодействие на конвенционалната престъпност.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

Припомняме, че 43-годишният мъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

Преди дни братът на Янек – Марио Миланов, се срещна с главния прокурор Иван Гешев. След разговора с обвинител номер едно той сподели, че вижда как се прави всичко възможно, за да бъде разкрита истината за изчезването на брат му. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук