Бойко Борисов / МС
Бойко Борисов / МС

„На всички стана ясно кои са сценаристите, какъв е сценарият и какво искат да направят – олигархия,  Божков, Радев и всички останали. Искат насипен парламент, за да има пак кабинет тип Орешарски“, заяви премиерът, който е на обиколка във Видин и по-рано през деня инспектира ремонта на пътя Ботевград-Мездра.

Премиерът беше категоричен, че са изобличени лъжите, че всички искат Велико народно събрание и че ДПС подкрепя ГЕРБ. Борисов обърна внимание на участието на Христо Иванов, целящо ДПС да се прибере в лоното на БСП и Радев. „Отидоха, подплашиха Ахмед Доган. И сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно“, добави премиерът.

Министър-председателят Борисов посочи още, че е станало ясно, че приказките за Велико народно събрание, за нова Конституция са били празни години наред. „Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е чернова, проект, в който всяка дума Великото народно събрание може да я промени“, отбеляза Борисов и изтъкна, че проектът на Конституция е доказателство за политическа воля за рестарт. 

„Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт“, заключи той, а попитан от медиите какво следва, ако не бъде събрана подкрепа за проекта, министър-председателят отговори: „Работа“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук