/ Правителствена информационна служба

На българската нация е нужна не кръв, а диалог, призова вицепремиерът

След бурната вечер, в която пространството между президентството и бившия Партиен дом се превърна в бойно поле, стигна се до напрежение и сблъсъци, а към полицаите бе проявена крайна агресия с бомбички, бутилки и камъни, малко след полунощ вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов направи коментар в официалната си страница във фейсбук по повод създалата се ситуация и напълно защити действията на полицията.

„През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви.
Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите. Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите“, посочи Каракачанов.

Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог“, призова той.

„Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата. Призовавам българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани“, посочи още вицепремиерът.

„Уважаеми г-н Президент, Уважаеми, г-н Премиер, Уважаеми, г-да политически лидери, не забравяйте, че партиите са част от историята на България. А България е вечна“, завърши поста си в социалните мрежи военният министър Красимир Каракачанов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук