Световният номер 1 в тениса Новак Джокович бе дисквалифициран от Откритото първенство на САЩ след като с изстреляна от него топка нокаутира една от съдиите на линия, застанала в дъното на корта зад него, гръмнаха световните медии. Сърбинът бе недоволен, след като съперникът му от Испания Пабло Кареньо-Буста проби сервиса му и поведе 6-5 в първия сет от осминафиналите на US Open.

 

Джокович прати една от топките в ъгъла на корта, а с другата, без да се прицелва нарочно, улучи в главата съдийка, която рухна на земята със силен вик от болка. Сърбинът веднага разбра, че е сгафил сериозно и й се притече на помощ. На нея й трябваше доста време преди да се съвземе и да стане. Жестовете на жената подсказваха, че вероятно е ударена в шията.

 

Швейцарският супервайзър Андреас Егли беше непреклонен и дисквалифицира от турнира фаворита за титлата, който още на няколко пъти демонстрира нервност и лошо настроение, преди последния си неудачен удар, оказал се последен за него на US Open 2020.

„Не беше необходимо да я откарват в болница…. Наистина ли ще ме дисквалифицирате за тази ситуация? Моята кариера, Големия шлем, централния корт…“ Това бяха думите, произнесени от Джокович на корта след инцидента. Сърбинът отказа да се яви на пресконференция пред медиите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук