България е единствената страна в ЕС, която не подпомогна собствения си туризъм. Гърция загуби 80 на сто от туристите си. Загубата на такива дестинации загубиха още повече. И зимния сезон върви лошо. Англичаните няма да дойдат. Ако не дойдат чужденците, и ние всички да отидем да караме ски, не може да компенсираме нещата. Това каза проф. Георги Рачев по БНТ.

Китайците си гледат своето и вървят напред и нагоре. Да не говорим за Виетнам, който повиши населението си с 30 млн. души. На глава от населението ние  мърсим два пъти повече от китайците. Ние се стремим към американския стандарт. С какво сме повече от един китаец, те си водят самостоятелна политика. Ние трябва да се очистим въздуха ,да си използваме водите. Замърсяването на водите е един друг проблем.

Края на есента ще е топла и сравнително суха. Зимата се очаква с по-високи температури и нормални валежи. Крайно време беше малко да захладнее и да прокапе дъжд. Засушаването е голямо в Югоизточна България.

Лятото продължава в хубава и топла есен. Очаква се топъл октомври, но засушаването продължава. Трябва да се пести водата. Вече излязоха и март месец дългосрочните прогнози. По-тежко е понякога да предвидиш какво ще е времето във вторник. Валежите ще бъдат по-малко валежите, а очаквах много повече.

Топъл и сух октомври и ноември. Чак декември и януари ще бъдат по-влажни. В планините ще натрупа сняг. В равнините ще има и сняг и дъжд. Февруари ще е малко по-сух и март започва пролетта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук