Седмокласникът Мирослав от основното училище „Христо Ботев“ във врачанското село Баница е подложил на тормоз по-малък ученик, който наскоро бил записан в школото.

 Семейството на петокласника Калин се преместило от Пещера в Баница преди дни, затова момчето не тръгнало на училище от началото на учебната година. Но миналата седмица Калин се оплакал в къщи, че по-голям ученик го е гонил с нож, вързал го е зад сградата и го е принуждавал да пуши трева. Това накарало майка му Веска Маринова да не пуска сина си на училище и да каже на учителите и директорката Теменужка Томчовска какво се е случило с Калин. Това е и причината притеснената майка да не пуска детето си на училище.

 „Когато той се прибра каза, че няма да отиде на училище, защото го е страх от момче, което го е гонило, за да го намушка с нож. Същото момче го е хванало и принуждавало да пуши трева. Учителка, случайно преминаваща, е успяла да окаже съдействие”, обясни притеснената майка.

 По думи на Калин по-голямото момче е отишло при него с червени очи, попитало го от къде е и като чуло, че е от Пещера, е започнало да го гони с нож. Калин бързо се качил в училищния автобус, а шофьорът успял да изгони нападателя. Мирослав обаче се заканил, че на следващия ден ще го заколи.

 Директорът на школото Теменужка Томчовска обясни, че е разговаряла с нападателя. Той признал на нея за вербалната агресия, която е проявил спрямо Калин. Томчовска твърди, че вече е взела мерки. Информирала е и регионалното управление на образованието, откъдето предстои да се направи проверка и да се окаже необходимото съдействие такива случаи да не се повтарят. Училището няма охрана. Има график на учители, които осъществяват пропускателния режим.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук