Бойко Борисов / Правителствена информационна служба
Бойко Борисов / Правителствена информационна служба

„Най-после имаме общ план за действие от ЕК“

Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Той коментира, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът. На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, добави той.
Най-после имаме общ план за действие от ЕК, този път са се потрудили доста, посочи Борисов по повод обсъдените общоевропейски мерки срещу пандемията от Ковид-19. Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията, допълни Борисов.

„В България трябва разписаните от министерството на здравеопазването изисквания да ги спазваме. Тогава няма да се налага да се предприемат други мерки. Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората, посочи премиерът по повод мерките срещу разпространението на заразата в ЕС.“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук