Според социалния министър това е част от управленската програма на правителството

“Увеличаването на пенсиите и заплатите в този момент не е предизборно и не е изненада. Това е част от управленската програма на ГЕРБ”, заяви пред БНТ социалният министър Деница Сачева.

„Нашето предложение в Закона за бюджета за ДОО е от 1-ви януари минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната 1440 лева. А пенсионерите, които ще останат с 300.01 лева до 369 лева, това са 390 000 души за тях предвиждаме в допълнение да получат еднократно ваучери на стойност 120 лева за храна. Добавката от 50 лева продължава до края на месец март 2021 година“, заяви Сачева.

По думите на министъра, кабинетът прави инвестиции в българската здравна система. Тя допълни, че по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ до края на декември ще бъдат дадени 120 млн. лева за лекарите на първа линия срещу COVID-19. “Договарят се нови 40 млн. лева за следващото тримесечие. Ще има възможност за закупуване на допълнителна техника по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, като се договарят 145 млн. евро в момента”, разясни Сачева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук