Търновски ученици подготвиха да изпратят картички в Космоса, научи Maxnews.bg.

По предложение на учителя Красимир Тодоров и училищния психолог Ердинч Илхан в СУ “Вела Благоева”– град Велико Търново, 3 „Г“ и 11 „А“ клас се проведе инициатива за рисуване на картички, които ще бъдат изпратени в Космоса.

Космическата поща е инициатива, която в България се координира от детския научен център „Музейко“. Космическата поща дава уникална възможност за учениците от цялата страна да си представят своята роля в бъдещето на планетата, търсейки отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.

Учениците вече илюстрираха своите послания, които по-късно ще бъдат изпратени в Космоса и ще бъдат върнати обратно на Земята от компанията Blue Origin на борда на своята ракета „Ню Шепърд“.

“Ню Шепърд” е система от многократно използваеми ракети за суборбитални космически полети на Blue Origin, предназначени да превозват астронавти и полезни товари за научни изследвания, отвъд линията на Карман – международно признатата граница на Космоса, и обратно до Земята. Тя е наречена на името на Алън Шепърд, първият американец, летял в Космоса.

След своето космическо пътешествие, картичките ще бъдат върнати в училището с печат “Летял в Космоса” – като специален летял в Космоса сувенир. Учениците ще могат да наблюдават на живо по телевизията или в интернет изстрелването на ракетата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук