pixabay.com
pixabay.com

Затворени са нощните заведения, университети преминават в изцяло онлайн обучение

Затягат се мерките срещу COVID-19 в части от страната. Във Враца и Русе са спрени плановите операции и плановият прием в болниците. Всички лечебни заведения във Враца подготвят 10% от леглата си за прием на заразени с COVID-19. Русенският университет преминава в изцяло онлайн обучение. В Хасково остават задължителни маските на пазара, независимо дали има струпване на хора, или не.

Затварят нощните заведения и забраняват масовите мероприятия в Русе. Сватби и частни тържества ще могат да се организират с не повече от 30 гости. Решението на областния оперативен щаб е заради рязкото повишаване на случаите на заразени с ковид-инфекция. Русенски регион вече е в червената зона, като статистиката показва 149 инфектирани на 10 хиляди души. От днес Русенският университет премина изцяло на дистанционно обучение. Решението как да се води учебния процес, всяко училище ще взема самостоятелно. По-строгите мерки влизат в сила от утре и ще важат до 8 ноември.

От 30 октомври за две седмици ще бъдат затворени нощните заведения във Варна. Културните мероприятия ще се провеждат при 30% капацитет и с дистанция от два метра. Сватбените тържества няма да се отменят, но също ще се провеждат при намален капацитет.

Остават затворени нощните заведения в София, Благоевград, Габрово, Шумен и Сливен.

В община Мездра се прекратяват всички лични събития, културни и спортни мероприятия на закрито. Въвежда се режим за вход и изход на пазарите. Вече ще има и вечерен час за заведения до 22 часа. Празненствата на открито могат да се провеждат при спазване на дистанция между хората от метър и половина и задължително носене на маски.

В Мездра и във Враца са преустановени всякакви спортни и културни прояви на открито. Преустановена е и дейността на пенсионерските клубове.

В Перник важи въведеният вечерен час за ресторанти и барове, които могат да работят само до 22:00 часа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук