На прицел бяха взети шест места в центъра на града

Терористични атаки разтърсиха центъра на Виена снощи. Няколко въоръжени мъже откриха огън малко след 20 ч. местно време на оживена улица.

На прицел бяха взети шест места в центъра, сред които зона близо до главната синагога и зоната до операта. На този етап не може да се каже дали синагогата е била основната мишена на атаката. Нападението е започнало, след като тя вече е била затворена.

Според разследващите, мъжете са използвали автомати. Един от нападателите е застрелян от полицията. Убит е минувач, а после в болница починала тежко ранена жена. В болници са още 14 ранени. Шест от тях са в тежко състояние. Нападенията станаха няколко часа преди влизането в сила на нова национална изолация в Австрия заради коронавирусната пандемия, и много хора са били навън по улиците.

„Ситуацията е много напрегната, особено във федералната столица Виена. Един извършител е ликвидиран, но няколко други все още са на свобода. От това, което виждаме, те са много добре оборудвани, имат автоматични оръжия и са много професионално подготвени. Това определено е терористична атака. Ранените са лекуват в болници. Има един полицай, който е прострелян, но слава Богу, не е в смъртна опасност”, заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук