Мутафчийски ни предупреди как да живеем, за да оцелеем, ние му се подиграхме

Хората по митингите, които са без маска, убиват всеки ден. Така ще го кажа, както и да прозвучи. Това заяви пред БНТ председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов.

„Съпругата ми е 30 години лекар в „Пирогов“, аз знам какво й е. Всеки ден не забелязваме, че лекари са в рискова ситуация и се разболяват. Няма кой да лекува, затова и съпругата ми вместо да си вземе почивен ден, когато трябва, отива на работа, просто защото няма кой“, посочи Рашидов.

„Генерал Мутафчийски ни предупреди как да живеем, за да оцелеем, ние му се подиграхме и той се прибра, разбира се, обиди се. И аз бих се обидил“, коментира още той. 

„Държавата не се състои от театри и ресторанти. В момента може и да умрем – на кантар сме. Разбирам, че всички професии са зле. Аз апелирам да има разбиране – затваряме ресторанти, читалища, библиотеки, фабрики. Не съм против нищо, но това е проклето време, чумаво – изтребва ни един по един а ние не забелязваме. И аз така смятах, докато не ме удари ракът. Мислех, че ще ме подмине, но ето – удари ме на 60 години“, допълни той.

Рашидов коментира и предложението на настоящия културен министър всеки посетител да преминава през бърз тест преди да влезе на театрално представление.

„Ами след това може и за лумбаго да ги видим… Защо да не направим и аптеки пред театрите“, попита иронично Рашидов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук