/МС
/МС

Това обяви премиерът във Facebook

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това обяви във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят акцентира и на това, че производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец.

„Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава”, коментира Борисов. 

С поста в социалната мрежа премиерът отговаря и на „опонентите” си, които са смятали, че властта е пропуснала време през лятото.

„Докато те само говореха, ние работехме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислехме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация, и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!”, добавя министър-председателят.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук