Вицепремиерът коментира, че в Европейският съюз няма място за балкански сексизъм

Остана и среден пръст да ни покаже Зоран Заев на България. Много отдавна знаят от Северна Македония какви са нарушенията. Миналата година направихме оценка, направихме протокол. Многократно в срещите си с тях сме ги сезирали, подали сме ги пред Европейската комисия. Най-накрая сега решиха да отговорят на Министерството на отбраната, че България са готови да им помогнат в охраната на въздушното пространство в позицията им в НАТО. Това коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в ефира на Нова телевизия.

„Хиляди са случаите на език на омраза, не само през последните месеци. Такъв сексизъм, балкански сексизъм няма място в Европейския съюз. То не е само към мен, а и към жените по принцип, аз не го приемам лично, но те са вулгарни. Коментират, че българските жени струват два чорапогащника. Говорите за свобода на медиите, но когато ние се обърнахме и казахме, че прекаляват, те тогава реагираха. Аз не съм чула нито един анализатор да използва лош език към македонците“, каза още тя.

„Когато 30 години ти толерираш, а и стимулираш държавна политика към чиста омраза към българския народ, то това противоречи на европейските ценности. Съветник на министъра на отбраната коментира, че македонците с българско самосъзнание трябва да бъдат репатрирани в България“, допълни Захариева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук