pixabay.com
pixabay.com

Четирима играчи и президентът на бразилския четвъртодивизионен Палмас загинаха при самолетна катастрофа. Мъртъв е и пилотът, който е управлявал летателния апарат. 

Лукас Пракседес, Гилермо Ноа, Рануле и Маркус Молинари са играчите, които са се качили на самолета, за да бъдат откарани за мач срещу Вила Нова. С тях се е качил и собственикът на клуба Лукас Мейра. Кадри от горящия разбил се самолет вече се появиха в интернет.

 

Според предварителните версии самолетът е загубил контакт с контролната кула в 8:15 часа местно време само няколко минути след излитането от Палмас.

„Palmas Futebol e Regatas съобщава, че около 8:15 сутринта в неделя се случи самолетна  катастрофа, в която бе президентът на клуба Лукас Мейра, когато той е излитал за Гояния, за мача между Вила Нова и Палмас в понеделник. Самолетът, който бе управляван от пилота Вагнер, излетя и се разби в края на пистата на летище Токантинс. В него бяха футболистите Лукас Пракседес, Гилерме Ное, Рануле и Маркус Молинари. Със съжаление ви съобщаваме, че няма оцелели“, обявиха от клуба.

 

Сред тях бе и отборът на Чапекоензе, който през ноември 2016 година преживя най-големия кошмар в историята си след самолетна катастрофа, при която оцеляха едва шестима души от отбора и щаба, тръгнали за финала на Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал. Други 19 загинаха.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук