Италия обяви, че временно блокира достъпа до „TikTok“ за потребители, чиято възраст не е гарантирана – мярка, приета по спешност в отговор на смъртта на момиченце, участвало в опасна игра в социалната мрежа.

Блокирането на мрежата е с незабавен ефект и ще е в сила до 15 февруари. До тогава TikTok ще трябва да изпълни изискванията на Агенцията за защита на личните данни на Италия. Мярката цели TikTok да направи невъзможно откриване на акаунт, ако потребителят не докаже възрастта си.

Решението бе взето броени часове, след като бе съобщено, че момиче на 10 години от Палермо се е задушило, докато участвало в игра, разпространяваща се в TikTok, при която децата блокират дишането си до степен на припадък, за да изживеят силни усещания. Всяка година играта води до инциденти, някои от които смъртоносни.

Момичето от Палермо е било открито в безсъзнание в банята от сестра си. Веднага било откарано в болница, но не оцеляло. Детето успяло да си открие акаунт в развлекателното приложение, което е много популярно сред юношите, въпреки че минималната възрастова граница е 13 години.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук