Снимка: БНТ /Янка Такева
Снимка: БНТ /Янка Такева

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус. Това съобщи Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, по БНТ.

Синдикатът на българските учители има и фонд „Не си сам в COVID-19“, който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране, допълни Такева.

Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони, обясни Такева.

Първи в кампанията по масова имунизация ще са Пловдив и Бургас, а след това и останалите градове.

Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират, каза Такева.

На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас.

Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас поне за две седмици, допълни Янка Такева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук