/ Прокуратура
/ Прокуратура

Прокурор Светлана Иванова встъпи в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Тя е назначена на длъжността от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с решение от 17 февруари, по предложение на Христо Христов – административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Актът за встъпване беше подписан в присъствието на окръжния  прокурор Христо Христов и колектива на Окръжна прокуратура. Прокурор Светлана Иванова има над 23 години юридически стаж, изцяло в органите на съдебната власт. В Прокуратурата на Република България започва работа през 1998 г., като младши прокурор.

От 2000 до 2012 г. е прокурор в Районна прокуратура-Велико Търново, като от 2008 до 2012 г. е командирована в Окръжна прокуратура. След проведен конкурс, с решение на Висшия съдебен съвет от 2012 г., е повишена в длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура.

От днес е заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура. Има ранг „Прокурор във ВКП и ВАП”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук