/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Медиците останаха да оперират пациент със сърдечно заболяване, въпреки надвисналата опасност

Екстремна операция в Русия. Екип от лекари спаси живота на пациент със сърдечно заболяване, докато сградата на болницата е обхваната от пожар, информира „България он еър“.

В момента, когато пожарът в болницата в град Благове́щенск избухва, в кардиоотделението вече е започнала сърдечна операция на пациент. Интервенцията е жизненоважна, а нейното прекъсване може да се окаже фатално.

Заради това с риск за живота си, 8-членният лекарски екип единодушно решава да не напусне горящата сграда, докато операцията не приключи.  

„Докато горните етажи горяха, на първия етаж се провеждаше тежка кардиологична операция. На собствен риск лекарите продължили да изпълняват дълга си. Героичната постъпка предизвика възхищение, но за лекарите тя е била най-разумното решение в критичната ситуация“, сподели анестезиологът Антонина Смолина.

„Нямаше какво да направим, трябваше да продължим работа“, категоричен е д-р Валентин Филатов, завеждащ хирургическото отделение. 

Състоянието на пациента е стабилно и е преместен в интензивното отделение на друга болница. А при пожара няма пострадали. Всички 67 пациенти са евакуирани навреме от персонала на болницата и пожарникарите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук