/БТА
/БТА

На-малко 8 убити и 60 ранени в съоръжение в Индианаполис в четвъртък вечер, стана ясно от органите на реда. Заподозреният стрелец се е самоубил.

Служителят на полицейския отдел на Индианаполис Джена Кук заяви, че четирима души са били транспортирани с линейка като един от тях е в критично състояние. На някои от ранените им е дадена медицинска помощ на място и са освободени.

Служителите на реда са получили съобщение за изстрели в центъра на FеdEx близо до летището малко след 23 ч, допълва говорителката. Двама очевидци пък споделят, че преди стрелбата са видели мъж да вади пистолет от багажника на колата си.

Снимка от местопроизшествието показва силно полицейско присъствие на мястото. Първоначални данни съобщават, че стрелбата е станала както в самото съоръжение, така и отвън, на паркинга.

„Наясно сме с трагичния случай в нашия обект FedEx Ground, който е близо до летището на Индианаполис“, казват в изявление от FedEx. „Безопасността е наш основен приоритет. Мислите ни са с всички жертви на случилото се. Работим за събиране на повече информация и си сътрудничим с разследващите органи“, допълват от компанията.

Полицай Кук насърчи всички, които са били на мястото да се свържат с местната полиция или работещите в съоръжението да се свържат с техния ръководител, за да уведомят дали са в безопасност.

Чичото на една от жертвите споделя, че племенницата му е била в колата, когато нападателят е произвел изстрели, Той допълва, че момичето се възстановява в болница.

В съоръжението работят над 4500 души. Това е вторият по големина център на компанията в света.

Джереми Милър тъкмо е приключил работната си смяна, когато е чул десетките изстрели. „Видях човек с автомат, който стреляше на открито“, споделя той.

Снимки от хотел „Holiday“ показват, че членове на семейството на работещи в компанията чакат на място, за да чуят за състоянието на близките им. Други хора пък твърдят, че служителите нямат право да носят телефоните си при работа в съоръжението, което затруднява контакта с тях.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук