Добрич почита рапъра DMX с уникален графит в центъра на града (ВИДЕО)

Художници от Добрич решиха да почетат починалия преди седмица рапър DMX с графит в центъра на града. Днес Радослав Рудачев и Костадин Георгиев изрисуваха портрет на един от най-великите в рап музиката на фасадата на къща на кръстовището на улиците „Кольо Фичето“ и „Отец Паисий“. Собствениците на сградата също са израснали с песните на DMX и затова са подкрепили инициативата на двамата артисти.

DMX почина на 50-годишна възраст от сърдечен удар на 9 април. В следващите дни графити с неговия лик се появиха в родния му Ню Йорк, Лондон и Копенхаген, а към тях днес се присъедини и Добрич.

„DMX е повлиял на рапа в световен мащаб. Повлиял ми е много и на мен на младини. Със своята енергия той ме вдъхновява“, заяви за медийна група „Добруджа“ Радослав Рудачев.

Силно се надявам DMX да се слуша и след 20, и след 50 години, защото днес няма много такива изпълнители, сподели Костадин Георгиев. DMX заслужава да бъде увековечен, защото е легенда, смята графити артистът от Добрич.

Идеята на Радослав Рудачев и Костадин Георгиев се хареса масово от минаващите покрай къщата днес добричлии, които се спираха през целия ден да поздравят двамата художници и да заснемат красивото улично изкуство, което не само прави града ни по-цветен, но ще ни напомня и за един велик певец, който ни напусна рано.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук