В условията на пандемия все повече са хора наблягат на здравословното хранене

През последните месеци се отчита сериозно поскъпване на основните хранителни продукти в цялата страна. По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата най-много за храна отделят жителите на Велико Търново.

Търновци плащат най-много за кашкавал, сирене и месни продукти. За сравнение докато цената на кашкавал „Витоша“ на едро във Велико Търново е над 14 лева за килограм, в Добрич е 10 лева. 

В цялата страна се отчита повишение на цените на едро, отчитат търговците.

„Има увеличаване на цената на хляба и на хлебните изделия, също така през последния месец се увеличиха цените на млечните продукти, малко на месните и също на олиото и то е доста драстично – от 3 лева, в момента се продава на 3,80, даже в някои градове и повече“, каза продавач-консултантът в хранителен магазин Звезделин Георгиев. 

Заради пандемията се забелязва и спад в потреблението. 

„Има намаление на потреблението, като че ли хората гледат да си вземат първо цигарите и алкохола, а след това продуктите, които са им необходими за масата“, допълни той. 

Според търговците в последните месеци бългapитe все повече обръщат внимание на  качествени продукти. Toвa пoтpeбитeлcĸo пoвeдeниe мoжe дa ce oбяcни със сведените до минимум разходи зa нexpaнитeлни cтoĸи и пътyвaния. В условията на пандемия все повече са и хората, които наблягат на здравословното хранене.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук