Елена Павлова Фичерова-Караиванова бе кандидат за депутат на „Българско лято“ и член на партията

Политологът Огнян Минчев коментира разкритие на Breaking.bg за нов скандал в държавата. Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е вкарал човек на бизнесмена Васил Божков-Черепа, който се укрива в Дубай с 19 обвинения, в ръководството на МВР. Става въпрос за Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която от вчера е началник на кабинета на вътрешния министър.

Ето какво написа още политологът Огнян Минчев, постът е публикуван във Фейсбук:

Началникът на кабинета на Бойко Рашков е кандидат за депутат от партията „Българско лято“ и член на ръководството на партията. Сам по себе си този факт не е изненадващ, но е илюстративен. За пореден път в България властта се предава по един скандален, конфликтен начин – за който, безспорно отговорност носят и старите, и новите властници.

Същевременно „драматизмът на промяната“ за пореден път се изчерпва с конфликтите вътре в управляващата мутренска олигархия. След като се разберат помежду си големите мутри, ситуацията се „нормализира“. Цената плащат, разбира се, редовите граждани – няма кой друг да плати. Срамното в случая е поредния идеологически панаир на вечните революционери с претенции за демократи, които за пореден път освобождават „народа“ от „мутрите“. Всъщност, успешните демокрации и успешните демократи се характеризират най-вече с две неща. Първо, със способност да контролират властта от гл. точка на нейната легитимност и нормативност – да не допускат мутренска вакханалия на олигархията на власт, ако се изразим по нашенски.

Второ, спокойно, процедурно гарантирано и достойно предаване на властта от предходните към бъдещите управляващи. Т.е., пак на нашенски език – без свинщини, без абортирани парламенти, без заплахи за „изчегъртване“, които приключват със задкулисните споразумения на олигархичните мутри от старата и новата власт. За съжаление, ние отново ще изближем солта, ще изядем тоягите и ще платим парите. Протестърите ще станат депутати. Чалгаджийските мутри ще разиграят ново управление, а анонимният българин отново ще констатира – „пак ни прекараха“. Да, пак – и винаги ще го правят, докато всяка българска коза е за свой крак. Иначе циркът сега се завихря. На сцената революционните демократи усърдно имитират салто мортале…

Пълната информация за присъствието на Елена Павлова Фичерова-Караиванова в най-новия ни политически живот е описан така от Breaking.bg в публикацията им от снощи: 

Фичерова-Караиванова е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“ става ясно от публикуван официално учредителен протокол за създаване на партията „Българско лято“ от 3 януари 2021 година. Нещо повече, дамата е избрана за член на Изпълнителния съвет на „Българско лято“ под номер 13.

От официална справка в ЦИК става ясно, че Елена Фичерова-Караиванова е регистрирана като кандидат депутат от партията носител на Божков Българско национално обединение-БНО в 23 МИР-София. Там водач беше Васил Божков, а дамата е в листата под номер 9.

На 2 март Фичерова-Караиванова подава до ЦИК искане да бъде заличена като кандидат за народен представител, което комисията удовлетворява. Преди да стане учредител на партията на Черепа дамата е работила като началник – сектор „Процесуално представителство и обществени поръчки” към отдел „Правно и нормативно обслужване” в Гранична полиция, а после в дирекция „Правна“ на МВР. През 2015 година защитава докторска степен в Академията на МВР на тема „Граничен контрол на чужденците в България“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук