Областният управител няма да прави кадрови промени

Запазване нормалния темп на работа, контролът върху епидемиологичната обстановка и организацията на честни избори са основните приоритети на новия областен управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков. 
Губернаторът, който в четвъртък встъпи в длъжност обяви, че продължава да работи с досегашните зам-.областни управители инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева.

„Не харесвам думата „ревизия“. Назначението ми няма да окаже влияние върху ежедневните задачи, които ще бъдат изпълнявани и занапред от Областна администрация – Велико Търново. В държавната структура работят доказани професионалисти с дългогодишен стаж“, подчерта инж. Гугучков.

Той допълни, че не планира кадрови промени. Той изтъкна, че „влизайки в материята“ ще се запознае с всичко свършено до сега. Освен това призова всички в екипа си да работят като държавни служители, а не като партийни активисти.

„На второ място в списъка ми, който не е подреден по важност, защото всичко е важно, са работата по епидемиологичната обстановка и нейния контрол. Категоричен съм, че всички мерки, които са разпоредени от здравните власти, трябва да се изпълняват. Ще направим всичко, което зависи от нас, това да се случи. На трето място е подготовката и нормалното протичане на парламентарните избори, които предстоят през юли. Всичко, което зависи от мен те да са честни, ще бъде изпълнено“, категоричен е инж. Георги Гугучков. 
Новият губернатор сподели, че през идната седмица ще се срещне с кметовете на десетте общини от региона, както и с директорите на държавните институции. Toгава ще бъде обявен официално и състава на Районната избирателна комисия във Велико Търново, която също ще е ангажирана с вота на 11 юли. До момента инж. Гугучков е обсъдил подготовката на изборите с директора на Областна дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов.

Изненадах се като ми предложиха поста. На този трон в момента е много некомфортно, но е предизвикателство. Гадаенето не ми е силна черта и не мога да прогнозирам резултатите от предстоящия вот. Няма да е добре за България обаче ако не се сформира стабилно правителство и се стигне до поредни нови избори“, коментира още инж. Гугучков.

Областният управител на Велико Търново притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.

Инж. Гугучков има зад гърба си и мандат като общински съветник в Горна Оряховица. Бил е в Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук