levski.bg
levski.bg

Евентуалният нов собственик на Левски Джоузеф Диксън е обявил пред Наско Сираков и компания, че иска да строи МОЛ на „Геренa“, с който да си върне инвестициите, вложени в „синия“ клуб, пише „Мач Телеграф“. Идеята на британеца е да се изгради изцяло нов стадион в комплекс „Георги Аспарухов“. Съоръжението по предварителни планове няма да е на настоящото място. Очаква се стадионът да е за около 25 000 зрители, а теренът около него да бъде усвоен и използван за строежа на МОЛ и други търговски сгради.

Идеята на Диксън е да се изгради и нова тренировъчна база, която да е разположена в покрайнините на София. Дори се говори, че британецът е провел разговори с водещи брокерски агенции за закупуване на огромен терен край столицата. В тази нова база по план трябва да се готвят и първият отбор, и юношеските формации на „сините“.

От своя страна Джоузеф Диксън иска гаранция, че инвестициите няма да отидат на вятъра и плановете за строежите ще бъдат осъществени. Той е изразил опасение, че е възможно всичко да се провали по политически или бюрократични причини. Наско Сираков е гарантирал обаче, че всичко ще е наред, а единственото условие е Диксън да извади парите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук