Виктор Николаев захапа председателката на 45-тото Народно събрание с първите си думи

Многократно се каза, че санкциите „Магнитски“ са политически акт. Те не задължават страната ни да предприеме някакви действия. Ясно е, че има задълбочена проверка и нещата са сериозни. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия председателката на 45-тото Народно събрание Ива Митева.

 Тя бе приветствана специално от Виктор Николаев в студиото, като той дебело подчерта, че се надява, че това е началото на края на мистерията покрай формацията на Трифонов, която бягаше от всякакви медийни изяви.

„По отношение на България смятам, че при такива санкции, не сме предприели действия. Многократни са докладите на ЕК по отношение на върховенството на закона“, добави тя.

Според нея имаме прекалено много норми и механизми и трябва да ги използваме. Митева е категорична, че трябва да ги прилагаме.

„Спомнете си, че имаме 5 поправки на Конституцията и в момента сме изправени пред ново желание за промяната й“, каза Митева. 

На въпрос дали Гешев трябва да си остане на поста тя отвърна, че не иска да му дава оценка:

„Трябва да се мисли къде е мястото на Прокуратурата. Не искам в лично качество да коментирам дали някой трябва да си подава оставката“, добави тя и призна, че не иска да влиза в този начин на говорене.

Митева бе помолена да коментира вчерашната публикация на Слави Трифонов, в която той казва, че не иска да влиза в следващия парламент, но се цани за друга институция:

Смятам, че поведението на Слави е достойноНагледали сме се през годините на водачи на листи, които след това се отказват. Смятам, че това не е достойно поведение. В парламента после влизат други лица. Беше ясно, че парламентът ще е кратък, затова Слави стана депутат„, обясни тя. 

„Ние искаме в парламента да влязат истинските експерти и да започне да се работи, така както трябва. Имайте предвид, че ние говорим за мажоритарни избори. Това значи, че там лидерът трябва да застане с лицето си“, заяви председателката на 45-тото НС.

Не знам коя е институцията, която визира Трифонов в поста си и от която ще носи отговорност. Ако се кандидатира за президент, ще го подкрепя„, категорично и с широка усмивка отсече Митева. 

Надявам се ЦИК да успее да осигури машини поне за България, а в някои по-големи секции по две. Има вероятност просто да няма машинен вот в чужбина“, призна тя. 

По думите й ще се направи всичко възможно да се осигурят максимално много машини. 

„Изборният процес няма да бъде застрашен“, категорична е тя. 

Митева бе запитана каква цена са готови да платят, за да се състави правителство и дали биха се коалирали в следващия парламент:

„Моето дълбоко вътрешно убеждение е, че този път ще се опитаме да направим правителство. Това ще стане доколкото е възможно и отговаря на нашето мислене“, обясни тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук