/levski.bg
/levski.bg

Вече има точна дата, на която ще стане ясно бъдещето на Левски. „Мач Телеграф“ съобщава, че денят X за „сините“ е 6 юли. Дотогава кандидатът за купувач на клуба Джоузеф Диксън е обещал да преведе на клуба 3 500 000 евро, каквато беше предварителната уговорка. Британецът е обещал да вкара в касата на клуба тази сума още преди да вземе акциите на Левски. По този начин той е обяснил, че ще гарантира огромния си интерес към клуба и факта, че има пари. С въпросната сума „сините“ ще погасят текущите си задължения към футболисти, треньори, служители и забавените плащания към държавата. Така ще бъде гарантирано и участието в елита през следващия сезон, което не е особено сигурно към днешна дата, въпреки че от БФС обявиха, че са дали лиценз на клуба за новия сезон. Той може да бъде отнет, ако Левски остане без професионални футболисти заради системно и продължително неплащане на заплатите.

Собственикът на „сините“ Наско Сираков е настоявал тези 3 500 000 долара, които са жизненоважни за клуба, да влязат в касата по-скоро. Адвокатът на Джоузеф Диксън обаче е обяснил, че процедурите за подобно плащане са три календарни седмици. Всичко това означава, че несигурността на „Герена“ ще продължи поне още 21 дни. През това време няма да е ясно дали Левски ще има нов треньор или Живко Миланов ще се превърне от временен в постоянен такъв. Енигма е и кои футболисти ще продължат да тренират с тима, въпреки че или договорът им ще е изтекъл – какъвто ще бъде случаят с братя Цоневи, или имат да взимат цял куп заплати, каквато е ситуацията при всички играчи на тима.

Евентуално неплащане на 6 юли ще провали окончателно сделката с Диксън. Поне това са плановете на „сините“ към днешна дата. На „Герена“ смятат да прекратят преговорите с британеца, ако той не изпълни това си обещание.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук