Група състезатели по ММА, водени от Станислав Недков – Стъки, нахлуха в Министерството на спорта преди обед. На място има полиция и жандармерия. Причината – парите за федерациите и обвиненията на служебния кабинет към Стъки. Състезателят влезе и в кабинета на спортния министър Андрей Кузманов. Двамата проведоха жесток спор, а Стъки беше подкрепен от група протестиращи пред министерството, съобщават колегите от Novini.bg.

„Аз не нахлувам в ничия къща, в ничий дом, в личното пространство, заяви министърът пред журналисти. – „Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове тук“.

„Няма да допуснем подигравка с тези деца и техните мечти да бъдат отнети, няма да допуснем те да бъдат изчегъртани. Нито един човек няма да позволя да пострада от федерацията заради лъжите и манипулациите на Кутев и Кузманов“, заяви Станислав Недков. 

Припомняме, че само преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки. 

„Не само, че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, че т. нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране“, заяви правителственият говорител Антон Кутев.“Искам да кажа какво е свършило министерството за този един месец, защото тук само се търси някой лош. Няма никакъв реваншизъм, ако имаше реваншизъм нямаше да се споменават имена и то уж са наши, казано жаргонно. Всички олимпийци са подсигурени, защото тази година е олимпийска. И това е най-важното за това министерство. Най-важното за това министерство е участието в олимпийските игри и достойното представяне на нашите състезатели, независимо по какъв вид спорт“, добави още Кузманов. „В момента разработваме една програма за финансиране на федерациите, както г-н Недков протестира, че е взел по-малко пари и аз му казах да се обърне към министър Кралев, той ви е дал бюджет за тази година. Ако са ви малко парите, попитайте него. Има федерации, които получават нула лева, има федерации, които си получават парите. А относно домакинствата за провеждане на Европейски и Световни първенства и Световни купи мога да кажа с ръка на сърцето, че там е бил пълен субективизъм. Тази година БФМодерен петобой проведе две Световни купи, които са квалификации за олимпийските игри, в пандемична обстановка без финансиране“, завърши министър Кузманов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук