Слави Трифонов
Слави Трифонов

Председателят на „Има такъв народ“ публикува видео във Фейсбук

Председателят на „Има такъв народ“ Слави Трифонов публикува видео във Фейсбук, в което отговаря на актуални въпроси.

Първо той отговори за здравословното си състояние, както и на въпроса защо не е в публичното пространство и защо не води предаването си в телевизията 7/8.

„Аз не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Това да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не можеш да се покажеш като нормалните хора. Дори и в телевизия 7/8 водих предаване всеки ден“, допълни Слави Трифонов.

Председателят на „Има такъв народ“ коментира и номинацията на Николай Василев, който беше бивш министър в НДСВ. „Той е много кадърен и честен човек. Не е слабост, че оттеглихме кандидатурата, просто се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо непочтено, с което няма проблем, има и други хора, които да поемат тази отговорна роля“.

„Аз знам какво искат другите партии – те искат постове. Колкото и да говорят, че не искат, аз знам какво искат. Николай Василев имал общо със старото, предлагаме Пламен Николов, той пък нямал опит. Цялото им поведение е такова, но мисля, че ги превръщаме в по-важни отколкото са“, допълни Слави Трифонов.

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без предварителен разговор, без да се обадил и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш? Аз му се обадих и му казах: „Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим”. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”, разказа политикът.

„Българската журналистика в последните 11 години се превърна в това, което виждаме днес – без достойнство, без самочувствие, без смелост. Ние знаехме още от самото начало, че няма да сме симпатични на журналистите, защото в последните години те показваха как Бойко Борисов реже ленти. Бойко Борисов реже ленти, мисирките обикалят около него, държавните телевизии получават пари от държавата, начело на държавната телевизия е сложен Емил Кошлуков, за да слуша, СЕМ слуша това, което казва Бойко Борисов, кой управляваше еднолично държавата през тези години и в един момент всичко това отиде на заден план. Българите имат нужда от спокойствие и дали ще успее този парламент да им го даде, ще видим в следващите дни“, коментира Трифонов.

„Ако има външен натиск, затова, че ние искаме да имаме власт, ето сега казвам – властта не е на всяка цена, не е самоцел. Всичко досега срещу нас са слухове, те са всякакви и обикалят около нас през последните 30 години. Ние правим това, което сме решили и не се влияем от никого, освен от хората, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят на нашето мнение, нито медии, камо ли пък Христо Иванов или комбинация от Христо Иванов и другите там. Кога го извадиха Петър Илиев, кога го направиха министър-председател, кога го оттеглих“, допълни лидерът на „Има такъв народ“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук