Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

От партията не желаели „да участват в този фарс“

ПГ на „Има такъв народ”  напусна пленарната зала. Това се случи след декларация, прочетена от Ивайло Вълчев, в която той посочи, че от партията не желаят  „да участват в този фарс“.

„Едва ли има гражданин, който да не видя какво се случи при преговорите. Едва ли има гражданин, който да не помни, че ние заявихме, че няма да предложим кабинет, ако нямаме подкрепата на „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”. Тъй като те не ни подкрепиха и го заявиха публично, ние направихме това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно и какъв е проблемът”, посочи той.

Защо се правите, че не разбирате, че с отказването на Николов, практически мандатът не е изпълнен? Защо сте се вторачили в „Има такъв народ”, след като имате 3/4 от парламента и всички сте заедно. Вашето минало го доказва. Едва ли помните толкова малко. БСП бяха с ДПС, Манолова беше от БСП и беше заедно с ДПС, Татяна Дончева също. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов. Подкрепата на ДПС беше публична тайна, те гласуваха толкова закони заедно, че практически бяха в коалиция. Всичко това са факти, а поведението ви е, че това не се е случвало. Изумително”, каза още Вълчев.

„Спрете да обвинявате нас, ние не сме проблем, ние сме решението. Но това явно ще се случи на следващите избори. Парламентарната ни група излиза от пленарната зала, за да не участва в този фарс”, заяви депутатът от ИТН преди да слезе от трибуната и групата да напусне залата.

„Всичко е изчерпано като разговори. Какво още има да се изговори? Само да се упражняват по реторика от парламентарната трибуна ли искат? Предстои много по-важен разговор. Важно е сега да се сформират комисии, защото без тях нито един законопроект на може да мине. Има хора, които живеят със 170 лв. Те какво си мислят, когато гледат тези депутати“, попита Пламен Данаилов в кулоарите на парламента след напускането на пленарната зала.

„Парламентът е този, който прави законите и политиката – каквото реши той, това трябва да изпълни правителството. Те вкарват други точки и променят дневния ред на НС,  а той трябва да е изцяло за проблемите на хората и бизнеса. Имаме да свършим много неща, но това зависи и от времето, което ще ни отреди президентът“, добави той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук