Според него Делта вариантът поразява младите, които се мислят за „безсмъртни“ и са с „дебели глави“

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 18 август 2021 г.

Експертът показа нов вид карта, която вече ще дава веднъж седмично в профила си в социалната мрежа. На нея ще се вижда как новият вариант измества английския. 

По думите му все повече боледуват млади хора и делта вариантът удря главно тях. „Точно там са „безсмъртните“ и „дебелите глави““, казва той. 

Ето какво още пише професорът:

„Вие, които редовно четете тези сводки, никак не сте изненадани от това, което става. Но да минем по същество.

Днес, с моите хора направихме нов вид карта, която ще правим веднъж седмично. Тя е за разпределение на заболеваемостта по възрастови групи. Ето я. На нея е показан периода, през който делта варианта на вируса измести стария английски вариант в България.

Какво виждате, парчето от тортата, отговаряща за заболеваемостта на по-младата част от населението, силно е нараснало. Тоест, делта вариантът удря с по-голяма сила по-младата част от населението.

Но точно там са повечето „безсмъртни“ и дебели глави. Извод – не ни чака нищо добро. То безсмъртните смъртни няма да станат, а дебелите кратуни са удряни вече четвърти път с чука на вълната на вируса и резултат никакъв.

Теорийките, с които тези хора се мъчат да се оправдават поведението си, изтекоха в тоалетната. За четвърти път. Но съм ви казал – когато вълната мине, те пак ще извадят тези теорийки оттам, откъдето са изтекли, ще ги завият в целофан, за да не миришат и пак ще ви ги пробутват за шоколад, щото цветът на нещото вътре бил почти същия.

Но не е шоколад, това, не е-е-е-е. Тъй, че вие се пазете, а тази карта е предупреждение към тях. Ревът хейтърски може да започне. Вселената вече ви свикна да ревете срещу Витанов.

Следват едни не по-малко интересни карти. Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Най-напред тая с прогнозата до края на седмицата. Виждате, че жълтото расте, мерки почти никъде няма. Луната спи. А какво ще стане през следващата седмица?

Нали знаете – за нас не е проблем да правим добри прогнози за много време напред. Я погледнете тая карта. Какво виждате там – да-а-а-а, има области на ниво 3. Толкоз по този въпрос.

Следва картата на риска па нашата методолотия. Вчера писах, че има област, която се е засилила към виолетовата зона. И че други я гонят. Много от вас познаха, въпреки, че не казах името. Ето картата.

Зеленото вече го няма. Където е жълто, все още е спокойно и с минимално внимание, животът си тече нормално. Където е червено, вниманието трябва да е повечко, но проблеми все още няма.

Е, където е виолетово, проблеми вече има. Отбележете – и двете тия области бяха дестабилизирани с масивен внос на зараза там. Ами това е положението.

Накрая, прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. Зелено няма, червеното вече е повече от оранжевото. Както ви писах, през втората половина на август ще почнат проблемите. Ето ви ги.

Това е ситуацията, всеки си преценява какво да прави.

Базовото репродуктивно число днес е 1.533. Надвишихме стойността на пролетната вълна, където максимума беше на 1.44. Очаква се разширяване на обхвата на заразата, прехвръкване на активните случаи покрай километричната табела 20 000. Броят на хоспитализациите и случаите в интензивни отделения ще нараства.

Ше нарастне и смъртността. Гледам спокойно как една теорийка, за това кой бил виновен за високата смъртност изтича в тоалетната. Писах ви – волът рие, на гърба му пада.

НОЩ го няма, КОЙ е виновен сега за високата смъртност. Кривата ракета или косматият Космос? Някой от тях ще да е. Нали знаете, че смятам индекса на позора. Когато починалите стигнат 18 800, този индекс ще стане 200. Тоест нещо ще се е увеличило 200 пъти. Тогава ще ви напиша нещо интересно. За кривата ракета, косматия Космос и за некои силно разбиращи доценти.

Добре, стига за днес. Виждате, че обстановката се влошава. Пазете се, пазете и дечурлигата, нищо че главите им са дебели. Хейтърите мои, да спират да ми пишат рецензии какъв съм грозен и глупав и как не разбирам от математика, как хвърлям боб (абе защо не пишете, че и от таро карти разбирам) и да излизат с имената си:

Ах, хейтърът с инстинско име еди кое си, плюл редовно по Витанов под псевдонима (какъвто е там, например Истински математик) излизам със следната прогноза с числа за обстановката да кроя на септември и до края на октомври.

Правите хубава прогноза, в края на октомври Витанов казва – ей тоя хейтър прави добри прогнози, той почва да ги прави, а аз спирам. И се прибира Витанов в кабинета и почва па пише тоновете стати и книги, които му са се насъбрали да пише.

А хейтърът се къпе в народната любов ( и в любовта на другите хейтъри, която ще е огромна – голямо кълнене, злоба и завист ще падне, че е успял човека и Витанов го е потупал по рамото и е казал – Браво).

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук