Патрули от две областни дирекции преследваха нарушителите

Близо 100 км полицейски патрули от две областни дирекции – Бургас и Ямбол, преследваха автомобил нарушител. Двама криминално проявени мъже от Камено не спрели на стоп палка в Бургас, а гонката приключила в Ямбол. Равносметката е ударен полицейски патрул и постоянен арест за двамата мъже.

„Автомобилът се движеше с много висока скорост, рисково изпревари друга кола. Това наложи да бъде спрян и проверен от нас. След подадена стоп-палка, той не спря, увеличи скоростта и ние го последвахме”, заяви Христо Христов от „Пътен контрол”.

„Автомобилът е преследван в посока град Каменово. В землището на село Свобода е подаден втори сигнал, автомобилът отново не спира. Насочва се и се качва на магистралата. Прави няколко опита да изблъска двата полицейски автомобила, които искат да го спрат”, обясни комисар Неделчо Рачев, началник Охранителна полиция към ОД на МВР в Бургас.

Нарушителят дори блъснал единия полицейски автомобил отзад. През това време са организирани заградителни мероприятия в област Бургас и област Ямбол.

В землището на село Веселиново преследваният автомобил е блокиран. Единият участник побягва в близките ниви, вторият оказва съпротива при ареста.

„На двама от тримата участници в тази случка е взета мярка за неотклонение”, обясни комисар Рачев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук