Бившият футболист Иван Тодоров почина на 37-годишна възраст, съобщиха негови близки. Той се бори почти четири години с рядкото онкологично заболяване – остеосарком на меките тъкани. По време на борбата си с болестта Иван на няколко пъти бе на лечения в Китай и в Германия, а накрая се стигна и до ампутация на крака му.

Каузата на Иван Тодоров, който има малко момченце, трогна цяла България. В негова помощ се включиха почти всички изявени родни спортисти, а “Златните момичета” от ансамбъла дори продаваха медалите си, за да помогнат на Иван.

За жалост тежката съдба на Иван се отрази и на семейството му. В едно от последните си интервюта той разкри, че при прибирането си от лечение от Китай е намерил дома си празен, тъй като жена му го е напуснала.

Иван Тодоров обаче си остава като символ на всички, които се борят с тежка съдба! Той е юноша на Левски, капитан на няколко младежки формации, но това не му пречеше да е цесекар по душа и чест гост на Сектор Г. За спасяването на Иван бе направена фондация със съдействието на национала Мишо Александров, като в набирането на средства се включиха легенди като Стоичков, Любо Ганев, Георги Иванов, момичетата от ансамбъла и много други.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук