Бившият футболист на Левски и Ботев Пд Петър Курдов даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за моментното състояние на клуба от „Герена“. Славният нападател на сините се изказа остро за Наско Сираков и сподели, че той трябва да се обърне към бившите си колеги на „Герена“.

Господин Курдов, вярвали ли сте, че ще видите Левски на последните места в класирането след първите пет кръга от шампионата?
– Вярвам, защото не го казвам за първи път. Миналата година какво доказа отборът с представянето си? Доказа се, че Наско Сираков е велик ли? На кое място завърши тимът? Сега кое е по-различното? Нещата са абсолютно същите. Едно и също се претопля през цялото време. Какъв мажоритарен собственик е Сираков, като му подариха акциите?! Трябва да е човек, който вади пари, а той го прави, но не и за футбол. И от тази шуробаджанащина, която цари в клуба, се вижда докъде се стига. Когато го говорех, ме мислеха за луд.

Вярвате ли, че нещата в клуба ще се оправят с подписването на новия спонсорски договор?
– Какво означава да се спаси клубът? Отборът върви криво-ляво с тези момчета. Те толкова могат. Важното е, че се бяга от същината на въпроса. Според мен, а и не само, клубът трябва да излезе в несъстоятелност, защото задълженията се трупат. В момента ни заблуждават, никой не пита за тях, а мисля, че се покачват и вече са към 33 милиона в момента. Не харесвам някои изказвания на Вили Вуцов, но съм съгласен с него, че с това си поведение сините губят още една ценна година, в която ще се похарчат още някакви 5 милиона и ще има заблуда. Не мисля, че това е пътят. Наско Сираков час по-скоро трябва да си подаде оставката, както и другият собственик Тити Папазов. Нека да си гледа баскетбола. Трябва да дойдат хора, които имат възможности, а Сираков да го ползват като почетен президент. Но той да управлява клуба и да стои със слънчевите очила, не става. Мисля, че от нашето поколение има много хора, които могат повече от Живко Миланов.

Изцяло на Живко Миланов ли е вината за състоянието на отбора?
– Той е виновен дотолкова, че иска да получи някаква изява и я получава. Но в същото време се вижда, че отборът е до никъде. Нито с кондицията, с подаванията помежду си и не знаят какво да правят в защита. Срещу Ботев случайни удари, които попаднаха до Николай Михайлов, се спасиха, но ако бяха малко по-точни, Левски щеше да загуби катастрофално. Кого заблуждават с този футбол? Не знам защо феновете, които ходят на стадиона, си губят времето. Не мисля, че тази година в Левски ще се случи нещо по-добро откъм класиране.

Какво смятате за представянето на отбора от началото на сезона?
– В момента в тима има момчета, които играят с червени обувки. Бях го споменавал и преди. Четох, че ще се вземе решение на УС червения цвят да го няма на „Герена“. Не може когато влезеш в съблекалнята на Левски и да носиш на фланелката лика на Гунди, и да носиш такива обувки, аз лично щях да ги изхвърля през малкия прозорец тези келеши. Къде се намират? Времето си минава. Никой от младите футболисти не търси съвети от по-старите. Мъри Стоилов да припомним колко успеха има той в България освен с Левски. Изкара малко в Литекс и Ботев Пловдив. Сега щял да се завръща на бял кон. Нали сините са малък клуб за този велик треньор. За него трябват Барселона, Реал Мадрид, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и т.н. Къде го бутат във В група. На хората, обичащи Левски, им омръзна едно и също – Илиана Раева, Тити Папазов, Наско Сираков, Мъри Стоилов. Едно и също се претопля. Не знам Palms Bet ли са, но трябва да им се каже, че капанът е заложен и ще почнат схемите в клуба.

Споменахте за добри специалисти от вашето поколение. Може ли да назовете едно име, което да помогне на Левски?
– Много хора ще се притекат на помощ, но някой до момента да е потърсил примерно Стефан Аладжов с опита, който има. Не го броят за жив, а той е достоен за уважение. Да попитат Иван Тишански, който е преподавател в НСА и говори няколко езика. Такива като мен, Емил Велев, да не ги изброявам, че ще пропусна някой. Сега всеки се пита дали Наско Сираков пак ще снесе златното яйце, или ще се намери пак спонсор от хазартния бизнес. Той обича тази работа, но мисля, че парите ще отидат пак в канала. Няма здрава основа, защото на тези момчета им трябва време. В школата няма нито едно дете, за което да кажем, че струва еди-колко си пари. Видяхме и в Ботев колко чужденци играят. Навсякъде е така… Левски да се кръсти дали ще победи Царско село. Отборът на другия му приятел. Мисля, че скоро хората ще скочат и на „Герена“ ще стане врящо гърне и ще е страшно. Няма кой да дава пари и да гледа после лоша продукция. Феновете са достойни за уважение и се учудих, че имаше толкова много срещу Ботев, но голяма част вече не ходят на стадионите заради тези фигуранти. Искам да попитам защо в екипа няма бивши колеги на Сираков? Сега слушам за изпълнителен директор, на когото не съм му чувал името. През миналата година каквото беше, сегашната ще е още по-зле. Млади и здрави футболисти и на терена нищо.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук