За инцидента сигнализираха зрители на NOVA

Инцидент край Карнобат! Пътническият влак Бургас – София е ударил камион.По предварителна информация шофьорът не се е съобразил с подадената сигнализация на жп- прелеза и е опитал да премине. Във влака има и много пътници с деца, които трябва да изчакат на място.  Прави се организация за извозването им с автобус.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Инциндентът става малко след 9 часа. Близо до Карнобат. Камион с ремарке със сено пресича нерегламентирано прелез при включена звукова и светлинна сигнализация. Така пътуващият бърз влак от Бургас за София го удря.  В железницата пътуват  близо 200 души, включително много деца. Един от пътниците е Венцислав Величков, който се връща от морето със семейството си.

„Камионът не спря. Машинистите подадоха страшно много звуков сигнал. За около 30 секунди стана голям кошмар,  камионът се разкъса на две, има скъсана контактна мрежа, има стълб паднал. Истинско чудо е, че влакът не се обърна”, разказва той.  

За щастие жертви няма, но по думите на Венцислав има пострадали. „Имаше хора с порезни рани, тъй като много стъкла се счупиха. Семейството ми е добре, децата са изплашени”.

ОТ БДЖ казаха, че контактната мрежа е повредена, има и щети по новия локомотив, а Венцислав  разказва, че влакът  бил пълен. Под плажните си чадъри около релсите, пътуващите останаха да чакат автобус, който да ги превози до най-близката гара – тази в Карнобат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук