Талибаните подпалиха жена, защото готвела лошо (ВИДЕО)

„Те принуждават хората да им дават храна и да им готвят,“ казва избягала афганистанка

Талибаните са подпалили жена за лошо готвене, докато други жени в Афганистан се крият и се предполага, че са принудени в сексуално робство.

„Те принуждават хората да им дават храна и да им готвят. Жената беше подпалена, защото беше обвинена, че готви лошо за бойци от талибаните“, заяви активистът и бивш афганистански съдия Найла Аюби пред Sky News.

Аюби избяга от страната, когато талибаните започнаха да поемат по-голям контрол над Афганистан и каза, че оттогава е получавала повече съобщения за насилие над жени. Тя добави, че също е чувала, че много активисти се крият от страх от насилие.

„Има толкова много млади жени, изпратени в съседни страни през последните седмици и те ще бъдат използвани като сексуални робини“, казва тя.

„Те също така принуждават семействата да женят дъщерите си за талибански бойци. Не виждам убеждението, че жените могат да ходят на работа, когато виждаме тези зверства“, казва тя.

Жените, живеещи под властта на талибаните от 1996 до 2001 г., нямаха право да ходят на училище или работа, можеха да напускат домовете си само придружени от мъж и трябваше да бъдат покрити от главата до петите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук