/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Колкото и нелепо да изглежда на пръв поглед, случаят изобщо не е невинен, защото при маркирането на територията се използват всички средства.

Мафията има пипала във всяка пора на обществото, но публикациите, че между продавачите на понички на плажовете в Гърция се води истинска малка война, бяха посрещнати с недоверие.

Колкото и нелепо да изглежда на пръв поглед, случаят изобщо не е невинен, защото при маркирането на територията се използват всички средства – от словесно сплашване до физическа и въоръжена конфронтация.

„Чух изстрел и някой зад мен каза да вдигна ръце. За щастие хората чуха това, затова излязоха на терасата и аз бях спасен“, каза 44-годишен мъж от Грузия, чиято самоличност е скрита. Както се посочва, нападението срещу него е извършено на плажа Neo Marmara, в Халкидики, пише порталът Protothema.gr.

Точно в тази част на гръцкото крайбрежие се водят истински „кланови“ войни между продавачите на понички. А именно, според твърденията, войната се води главно между български и албански граждани, които искат да постигнат монопол при продажбата на понички по плажовете на Халкидики.

Както се посочва, купувачите плащат нормално 0,50 цента, докато плажните понички на „дилърите“ са около две евро. Според изследването те продават около 500 до 600 понички на ден, което им носи над 8000 евро на седмица. От всяка поничка част отива за мафията.

Тази информация обаче трябва да се приема с голямо внимание, тъй като плажовете не са с еднакъв размер навсякъде, което намалява или увеличава броя на туристите, които са потенциални купувачи.

Съобщава се, че според разработената схема, една част от продажбата отива за мафията, а другата остава за „дилъра“ на понички през сезона.

Въпреки че сумата може да е малка в сравнение с това как мафиите по целия свят печелят пари днес, поради големия брой туристи, „понички“ банди се борят за печалба и територия от години.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук