Т.нар. антиваксъри и противници на COVID ограниченията се събраха на протест в София. Той започна от градинката пред НДК.

протести антиваксъри
Георги Димитров

Организаторите отправиха апел към здравния министър и служебното правителство да преценят кои мерки са неработещи и могат да бъдат отменени и кои не. Към протестиращите се присъедини и един от най-големите критици на мерките доц. Атанас Мангъров, както и много симпатизанти на партия АБВ. Политическата сила, заедно с „Възраждане“ стоят зад организацията на протеста.

протести антиваксъри
Георги Димитров

Исканията на хората са да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани и това, което могат да ползват като обществени облаги.

протест антиваксъри София
Георги Димитров

Протестиращите тръгнаха на шествие през бул. „Витоша“, което блокира столичния булевард. Те нямат разрешение да блокират движението, но въпреки това шествието потегли, информира БНР. Някои от протестиращите заявиха, че ваксините са експеримент и настояха на имунизираните са се изплати парично обезщетение, затова че са участвали в него.

протести антиваксъри
Георги Димитров

Протестиращите стигнаха и до президентството, където също изразиха недоволството си.

протести антиваксъри
Георги Димитров

Планирано е шествието да стигне до Народното събрание, където трябва да има голям митинг.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук